Logo

Dårlig mottakerforhold for digitalt bakkenett

Skriv et svar
15.11.2007 08.05.16 #1 av 3
Postet av: Goran1
Har sett på kartet til Rikstv over mine muligheter til å få inn det digitale bakkenett, og det ser nedslående ut :cry:
Er det mulig å ha antenna rundt 400 meter unna huset, eller vil signalene svekkes for mye da ?
Hvilke kabler bør jeg i så fall bruke ?
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
16.11.2007 18.22.44 #2 av 3
Postet av: Bobben
"Goran1" skrev:Har sett på kartet til Rikstv over mine muligheter til å få inn det digitale bakkenett, og det ser nedslående ut :cry:
Er det mulig å ha antenna rundt 400 meter unna huset, eller vil signalene svekkes for mye da ?
Hvilke kabler bør jeg i så fall bruke ?


Det bør kunne gå. Vet om paraboler med 100meter kabel og det fungerer. Fra en satellitt LNB er frekvensen høyere så det er mer problematisk med lange kabler for parabolmottak. Dersom du benytter en coax kabel med høy kvalitet sammen med en antenne forsterker som er egnet til digitale signaler så bør det kunne fungere.

Går ut fra at du heller ikke kan motta fra satellitt ?

Vær klar over at du kan få gratis NRK kort fra både Canal Digital og Viasat dersom du bor i et område uten dekning fra digitalt bakkenett.

Dersom du ikke har teoretisk mulighet/dekning fra hverken digitalt bakkenett eller parabol på din faste adresse så har du krav på at du blir dekket av satellittskygge nettet. Dette nettet vil kun sende NRK kanalene. Så samme hvor du bor (dvs. adressen registrert i folkeregisteret) så skal du være garantert dekning fra NRKs digitale sendinger.

Kravene for å få bygget satellittskyggenett er som følger:
http://www.norsk-dtvforum.com/DTT-konse ... et_SD1.pdf

Kode: Merk alt


5.2 Satellittskygge
Innehaveren skal sørge for at personer med fast bopel i satellittskyggeområder har mulighet til å motta et tv-tilbud som minst inneholder de fjernsynskanaler som på utlysningstidspunktet er definert som riksdekkende allmennkringkastere, dvs. NRK1, NRK2 og TV2. Dersom personer med fast bopel i satellittskyggeområder har mulighet for å ta inn fjernsynssignaler via utendørs antenne plassert i en høyde på 10 meter over bakken anses dette som mulighet til å motta et tv-tilbud i samsvar med kriteriet ovenfor. Innehaveren velger hvilken teknologiplattform og/eller løsning som skal anvendes for å gjøre dette mulig. Som bosetting i områder som ligger i satellittskygge, regnes bopeler som tilfredsstiller samtlige kriterier nedenfor:

Den aktuelle bopel kan ikke motta et tilstrekkelig stabilt og sterkt fjernsynssignal tilsvarende kapasiteten i en signalpakke selv om de har montert en utendørs mottakerantenne med 15 dBd forsterkning inntil 10 m over bakken samt en lavstøy antenneforsterker.

Den aktuelle bopel kan ikke ved kun å betale en tilnytningsavgift og/eller en alminnelig abonnementsavgift, koble seg til et kabelnett eller en annen relevant fremføringsteknologi.

Den aktuelle bopel kan ikke ta imot signaler fra satellitt hvor NRK1, NRK2 og TV2 er tilgjengelig fordi det ikke er fri sikt fra parabolantennen til satellitt selv når parabolantennen er optimalt plassert på bygningen og minimum 5 meter over bakken og det heller ikke er mulig å plassere parabolantennen frittstående på egen eiendom opp til 5 meter over bakken og inntil 100 meter fra husvegg for å oppnå fri sikt til satellitten og den frie sikten og mottaket er forhindret av fjell eller annen fast grunn (topografiske forhold). Dersom den frie sikten kun er forhindret av vegetasjon, bygninger eller andre lokale forhold, ligger den aktuelle bopel ikke i en satellittskygge.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
19.11.2007 10.41.13 #3 av 3
Postet av: Goran1
Takker for info.
Vi ligger nok godt plassert i satelittskyggen,ja!
Får heller ikke inn tv2, men har sammen med noen naboer kjøpt noe gammelt, utrangert parabol/kabeltv-utstyr. Der kan vi kun få inn fem kanaler, noe som blir litt knapt.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar