Logo

Ferritkerne (dansk) Hva er det??

Skriv et svar
07.02.2005 19.58.40 #1 av 3
Postet av: Trond Erik
Det fulgte med noen klumper til å sette på bl.a. strømkabelen og signalkabelen. Har så vidt skjønt at de fjerner støy, men hva slags støy. Vil man kunne oppnå bedre bilde ved å sette på disse på strøm, scart og componentkablene mine?
A good friend will come bail you out of jail.... but a true friend will be sitting next to you saying: "damn.. we fucked up"
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
07.02.2005 20.19.54 #2 av 3
Postet av: Rune
Skal vel beskytte mot støypulser fra strømnett eller telfonett som regel. Har ingen hensikt mellom komponenter da det som regel ikke oppstår slike støypulser der.
Mvh
Rune
Hjemmekino.no - Online siden 1998
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
07.02.2005 20.30.39 #3 av 3
Postet av: perbear
Hvis klumpene er laget av ferrit er det nok støyfilter for høfrekvent elektromagnetisk støy. Disse lages vanligvis som en enkel ringkjerne hvor du trer ledningen igjennom et tørn eller to.
Alternativt finnes de ofte som to halvdeler som klipses rundt kabelen, men det kan ofte lønne seg å legge flere tørn i filteret dersom det er plass til det.

De kalles også for common mode filter da de kun filtrerer støy pålagret alle lederne, og ikke støy som er et differansesignal mellom lederne som går gjennom filteret.

I gode strømforsyninger, i hvertfall svitsjede, så er det alltid montert slike filter på nettsiden med ganske mange tørn for å hindre at støy kommer inn fra, og ikke minst ut til strømnettet.

De vil normalt kun ha virkning på digitale signal, eller analoge signal fra digitale kilder med høyfrekvent digitalelektronikk (PCer, svitsjede strømforsyninger, o.l.)

På HDMI, VGA, strømforsyninger til PC etc plasseres de ofte fast på kabelen rett etter kontakten for derved å hindre høyfrekvent elektromagnetisk utstråling som følger signalledningene ut fra utstyret.

De hjelper mot støy i bilde og lyd på TV og radiomottagere og er ofte påkrevd for at utstyret skal klare støykravene som bestemmes bl.a. av FCC og EU (s.k. EMC direktiv). Slike filter er ofte innbygget i gode overspenningsvern.
Slepp'kje ud den magiske røygen...
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar