Logo

Lydisolering

Skriv et svar
09.02.2004 14.09.11 #1 av 3
Postet av: Pondus_
Hei
Skal snart ta fatt på oppbygging av et hjemmekinorom. I den anledning ønsker jeg råd om hvordan rommet bør lydisoleres for å dempe lyden mot resten av huset. Og samtidig gjøre lydbildet best mulig i rommet.
Rommet ligger i kjeller og er 4,8m x 3,4m og 2,2m under taket. Tak, vegger og gulv er i betong. Har planer om å fore ut veggene, isolere med 10cm glava og trekke med stoff. Tykt vegg til vegg teppe på gulvet. Til taket har jeg sett på et stoff som sprayes på og utgjør en ujevn, dempende isolering (aner ikke hva dette heter).

Kommentarer, tips og råd tas imot med den største takk.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
09.02.2004 19.35.46 #2 av 3
Postet av: Jacob
Heisann.

Dette høres spennende ut. Å bygge en egen hjemmekino kan være mye arbeid, men når man har resultatet ferdig vet man at det var verdt hvert sekund.

Det finnes mange meninger om isolering. Når det gjelder vegger og tak kan man f.eks bruke gipsplater (i noen tilfeller dobler) og kanskje Rockwool ull som isolasjon. (demper en del)

Du kan ta en titt på:

http://www.rockwool.no/ (selger blant annet akustikk plater)

http://www.norgips.no/default2.t (diverse lydisoleringstips)

Hvis du ønsker god bassabsorsjon kan du ta en titt på dette:
http://www.silentsource.com/basstraps-tubetraps.html
Mvh Jacobhh
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
13.02.2004 18.45.31 #3 av 3
Postet av: Hal 9000
Hvis du vil at rommet skal se nogenlunde bra ut, kan du konsentrere deg om å la veggene være ujevn iforhold til hverandre, istedefor å ha synlige gipsvegger eller eggekartonger på veggene. Du bør minst ha 2 lag gips i vegger og tak for å få nogenlunde lyddemping, helst 3. Hva du skal ha utenfor gipslaget er opp til deg selv, men du kan godt se på forskjellige løsninger som er i kinosalene. Du trenger ikke å ha alle veggene med dempning/spredning av lyd (ytterste lag), for å unngå ekko. Du trenger bare å gjøre det med 2 av fire vegger. Har du taket ujenvt og med dempning, kan du godt legge parkett på gulvet (med dempemateriale under). Glem ikke å male rommet med matte farger. Siden rommet er lite kan du godt bruke lyse matte farger, slik at rommet ikke virker veldig lite. Du kan godt legge inn skult lys med dimmerfunksjon (ser veldig kult ut), men husk å ikke plassere det nært lerretet.

Lykke til!!!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar