Logo

Spørsmål om oppskalering av DVD film + mer, i Windows MCE

Skriv et svar
04.07.2006 21.29.28 #1 av 2
Postet av: Digitize
Hei,

Jeg har idag kjøpt meg denne media pc'en fra Cinet;
http://www.cinet.no/Default.asp?cat=38&id=190 (link er innkludert da dere kan lese specs, etc. hvis nødvendig).

Imorgen får jeg levert denne tv'en på døra - http://www.hjemmekino.no/database/tvinf ... &view=spec
Dette skal naturligvis kobles sammen, og jeg er meget spent på hvordan dette blir. Jeg kommer til å bruke "DVI ut" på media pc'en til "HDMI inn" på tv'en (imorgen dog kun DVI --> VGA, da HDMI kabelen først kommer til helgen).

Jeg har lest masse om Windows XP Media Center, men føler fortsatt at det er endel ting jeg lurer litt på.
Min plan er å "kaste" mine 6 år gamle Pioneer DVD spiller, samt JVC VHS spiller. Dette da Media centeret naturligvis kan spille dvd'er og samtidig ta opp tv-sendinger.

Spørsmål/"problemstillinger";

Jeg leser at nye DVD spillere idag "oppskalerer" bildet på filmer til 720p/1080i, er dette noe min nye media pc også gjør/kan gjøre ?
Jeg satser fullt ut å kjøre en oppløsning på 1280 x 720 / 1366 x 768 ut fra media centeret og opp til tv'en (via HDMI).

En annen ting jeg lurer på er dette med soner. Jeg ønsker naturligvis å spille alle mine sone 1 og sone 2 dvd'er her. Vil dette by på noen problemer ? (må jeg flashe firmwaren på dvd-rom'en eller noe slikt?)

Mitt ønske er å bruke selve media pc "interfacen" til alt. Dette da bla. dama skal bruke maskinen endel og da er det greit å ha det så enkelt som mulig. Jeg er derfor interessert i en codec pakke som kan avspille alt av Xvid, DivX, etc. inni Windows media player. Finnes noe slikt ?

På forhånd takk for alle svar!
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
10.07.2006 11.13.14 #2 av 2
Postet av: roolf
En media PC kan oppskalere bildet til ønsket oppløsning. Hvorvidt dette blir bedre enn å la TVen gjøre samme jobb, beror på hvor bra scaleren i TVen er. Trolig kommer PCen til å gjøre dette bedre om det blir satt opp riktig. Men du kan jo teste TVens oppskalering også.

De fleste DVD-spillere kan vel gjøres sonefri. Jeg kjenner ikke til din spiller men regner med at litt googling på typebetegnelse gir deg oppskriften.

Det finnes er rekke codec-pakker på markedet. Selv bruker jeg K-lite codec-pakke, men regner med at andre er vel så bra. Har sett at enkelte entusiaster ikke anbefaler codec-pakker, men heller at man installerer de codecene man har bruk for manuelt. Div. codec-pakker kan i alle fall lastes ned her:

http://itpro.no/download.php?op=viewsdownload&sid=119
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar