Logo

Tips til billig og bra hjemmekinolyd

Skriv et svar
30.12.2008 21.41.02 #1 av 4
Postet av: ojo
Hei dere.

Er litt sugen på å forbedre lyden fra min Grundig flatskjerm som står i stua. Er ikke noen lydfanatiker, vil bare ha litt bedre lydopplevelse ifm. filmtitting. Men jeg/ vi er minst like opptatt av å slippe masse ledninger langs gulvlistene, samtidig som høyttalerne skal være minst mulig synlig. Mener jeg har vært borti at det skal finnes noen slike anlegg med trådløse bakhøyttalere, men klarer ikke å skisse ut hvilke, og hvor disse finnes. Vet også at det..ihvertfall tidligere...fantes høyttalere som så ut som billedrammer. Noen som har tips? Budsjettet mitt er inntil 5-6000,-.

På forhånd tusen takk!
:D
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
31.12.2008 07.54.34 #2 av 4
Postet av: Zleepyme
Vil ikke anbefale trådløse høyttalere da anleggene som har disse er relativt stive i prisen i forhold til lydkvalitet. De er heller ikke snakk om trådløst direkte da disse høyttalerne må ha strøm fra støpsel i vegg, og de har hatt en tendens til å være relativt ustabile.
Det som derimot har kommet mer på banen er lydprojektorer(en høyttaler + subwoofer) som sender lyden ut mot veggene i stua og lager en virtuell surroundlyd. merk at slike lydplanker(som noen kaller dem) har best effekt hvis den har sidevegger å reflekter lyden fra. En åpen stueløsning vil fungere dårlig desverre.
En del levrandører har også laget en del smarte 2.1 sett(stereo høyttalere + subwoofer) for de som ikke vil ha kabler rundt i stua. Man mister jo litt av kinofølelsen, men det blir uansett bedre en å bare ha tv-lyden på:)
Det beste alternativer er faktisk å leve med høyttalere med kabler fra anlegget. Da har men et godt utvalg av anlegg med forskjellige kombinasjoner. Bare se f.eks her:
http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.e ... rrnavi=%26

Lykke til :D
Mvh ZM=)
Front:Dali Mentor 8, Senter:Dali Ikon Vokal2MkII, Side: Dali Fazon Mikro, Bak: Dali Ikon5MK2, Subwoofer: Dali Ikon Sub MK1
Denon Avr3313, Effekt: 2x Nadc275,Blu-Ray: Denon BDP-1713, Tv: Samsung UE55F8005
http://min.hjemmekino.no/Zleepyme/562#/0
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
31.12.2008 09.37.06 #3 av 4
Postet av: Torja
Skyter inn en liten bi-setning her om jeg får lov.
Husk endelig på at disse alt-i-ett anleggene har en del begrensnnger i forhold til tilkoblinger. Dvs, hvis man ønker å koble til spill maskin, PC, Blu-Ray spiller, Dekode osv så er det ikke altid innganger nok til dette. I tillegg glimrer HDMI innganger på disse boxene med sitt fravær.

HDMI er den nye scart kontakten. Lyd og bilde i en kabel og mulighet for høyoppløst bilde og lyd.

Løskomponenter vil altid være en bedre og mer fremtidsrettet løsning. En egnet hjemmekino receiver fins det mange av. Bare se her: http://www.hjemmekino.no/database/avamps.aspx
Bare pass på å kjøpe en med HDMI og mulighet for dekoding av de nye høyoppløste lyd formater.
Høytalere til gjør du så dyrt/billig som lommeboken tillater. Det beste av alt. Det er oppgraderings bart. Ny DVD spiller? Bare å koble til. Nye høytalere? Bare selg de gamle og innstaler de nye. Koble til PS3, XBOX eller dekoder? Intet problem.

Lykke til 8)
Denon AVR-4520, Effekt Thule og Sherbourn, Cambridge Azur 751BD, PS3, Dali Mentor 6, Mentor Vokal, IKON W2 surrond, SVS Pb10 + SB12-Plus, Sony HW55 3D Projektor + Samsung 63" Plasma.
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
31.12.2008 19.37.35 #4 av 4
Postet av: Zleepyme
Ganske så enig med Troja. Et løskompnent er nok det beste, men kan bli hardt med ditt budsjett å finne noe desverre. Men dette anlegget er et bra alternativ;
http://www.elkjop.no/is-bin/INTERSHOP.e ... EOxeI03xiL

Det har dog ikke støtte for de høgoppløste lydsystemet som følger med Blu-Ray, men ellers så er det et nesten komplett(du må ha dvd spiller i tilegg)anlegg innenfor din prisklasse.
Mvh ZM=)
Front:Dali Mentor 8, Senter:Dali Ikon Vokal2MkII, Side: Dali Fazon Mikro, Bak: Dali Ikon5MK2, Subwoofer: Dali Ikon Sub MK1
Denon Avr3313, Effekt: 2x Nadc275,Blu-Ray: Denon BDP-1713, Tv: Samsung UE55F8005
http://min.hjemmekino.no/Zleepyme/562#/0
Svar med sitat Rapporter dette innlegget
Skriv et svar